Over Mij

Bart Deurloo
Woonplaats: Rotterdam
Geboorte datum: 23-02-1991
Beroep: TopTurner
Geboorteplaats: Ridderkerk
Vereniging: O&O Zwijndrecht
Trainer: Jeroen Jacobs

Van Bescheiden Groeibriljant tot Meerkamp Macho.
Dit zijn enkele van de media uitingen over Bart van de achter ons liggende jaren.

Zoals vele turners is ook Bart bij de plaatselijke gymnastiek vereniging begonnen. In zijn geboorte- en woonplaats was dat OKK Ridderkerk.
OKK was destijds een van de weinige verenigingen met een valkuil en dat had als resultaat dat de toenmalige heren jeugd selectie van de KNGB daar een aantal dagen per week aan het trainen was. De jeugd werd toen al getraind door onder andere Jeroen Jacobs, Rob Stout en Jos Eigenbrood. Heden ten dage nog steeds bekenden in de turnwereld.

Bart’s moeder kende Jeroen  en vroeg op een gegeven moment aan hem, wil jij eens naar mijn jongens kijken? Het resultaat was dat hij Bart en zijn broer Thomas wel een tijdje mee wilde laten trainen.
Jeroen stopte al vrij vlot daarna om aan zijn maatschappelijke carrière te werken en zo kwamen zij hoofdzakelijk onder de bezielende leiding van Jos Eigenbrood, die ook nu nog jeugdtrainer van de KNGU is. Bart was 15 a 16 jaar oud toen Rob Stout de trainingen overnam van Jos.
Bart is inmiddels bijna achttien als hij naar het nationale turncentrum in den Bosch vertrekt en daar op eigen benen komt te staan. In een gezamenlijke woning met collega turners en onder leiding van Bram van Bokhoven in de turnhal verstrijken er twee jaar. Inmiddels is Jeroen Jacobs weer training gaan geven bij Bart zijn thuis vereniging O&O Zwijndrecht. Na diverse gesprekken met Jeroen wordt de knoop doorgehakt en gaat hij terug naar zijn thuis vereniging die vervolgens een woning voor hem weet te regelen centraal gelegen in Zwijndrecht en in ca. drie weken is alles rond en woont en traint hij volledig in Zwijndrecht met zijn “oude” trainer Jeroen Jacobs.
Na twee jaar in Zwijndrecht gewoond te hebben valt de beslissing om weer “thuis” bij zijn ouders in Ridderkerk te gaan wonen. Zijn broers zijn dan inmiddels het huis uit.
Rotterdam is zijn huidige woonplaats.

Na flink wat blessureleed gaat het goed met de trainingen en is Bart een vaste “speler” in het Nederland team geworden. Dat team had zich als doel gesteld om zich als team voor de spelen van Rio 2016 te plaatsen. Dat is gelukt en er zijn mooie prestaties neergezet.

Hij heeft de Olympische smaak te pakken en heeft Tokio2020 als doel gesteld.

Naast het harde werken, zo kan je topturnen toch wel noemen, vindt Bart de nodige ontspanning in het bespelen van zijn gitaar en kan hij verdienstelijk zingen.
Zo heeft hij bij het ontvallen van de hoofdcoach Mitch Fenner een nummer ter ere en nagedachtenis aan hem opgedragen.