Andere prioriteiten

Dit jaar liggen de prioriteiten voor Bart Deurloo en Frank Rijken anders dan gebruikelijk.

Je merkt dat in 2019 alle pijlen gericht zijn op het sportief pieken tijdens het WK in Stuttgart. Daar moeten de Nederlandse teams zich zien te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Voor elke gymnast is in overleg de beste route uitgestippeld. Voor Bart en Frank heeft dit tot gevolg dat zij de EK in Polen voorbij laten gaan.

Zondag 10 maart komen Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Casimir Schmidt in actie tijdens de open EK-kwalificatiewedstrijd in Amsterdam. Het vijftal werd eerder door bondscoach Bram van Bokhoven al geselecteerd voor de EK-trajectselectie.

Epke Zonderland laat de EK-kwalificatiewedstrijd aan zich voorbij gaan en is zondag niet van de partij. Hij richt zich vooral op de aankomende World Cups in Baku en Doha. De Fries heeft overigens wel zijn zinnen gezet op EK-deelname.

Deurloo zwaar programma

Bart turnt de komende periode nog driemaal een meerkamp tijdens de World Cups in Stuttgart, Birmingham en Tokyo. De laatste World Cup in deze reeks, Tokyo, is ongelukkig gepland tijdens het eerste weekend van de EK-week. De Rotterdammer zal de EK daarom aan zich voorbij laten gaan. 

Rijken kiest voor andere opbouw

Voor Rijken komt het EK te vroeg in het seizoen om een optimale prestatie neer te kunnen zetten. Rijken heeft in overleg met de bondscoach voor een andere opbouw naar het WK – waar Olympische kwalificatie op het spel staat – gekozen.

De kwalificatiewedstrijd in Amsterdam vindt plaats in Topsportcentrum Ookmeer aan de Dokter Meurerlaan 7 en gaat om 12:30 uur van start met de warming-up. De wedstrijd zal ca. 13:50 uur beginnen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.