Bart 15e bij individuele meerkamp finale Rio2016

Voor het eerst in de geschiedenis was er tijdens de Olympische Spelen een Nederlandse deelnemer bij de meerkampfinale mannen.

Geen grote fouten
Deze meerkampfinale halen is geen sinecure, maar Bart Deurloo deed het! En hij turnde deze finale ook nog eens heel keurig.
Op het eerste toestel ringen verbetert Bart meteen zijn score vergeleken met de kwalificatie dus dat begon al goed. Bart ging als 14e deze finale in en hij schommelt gaandeweg steeds zo’n beetje rond de 15e plaats. Hij turnde goede oefeningen, maar de andere deelnemers waren ook goed. Bart had wel wat landingsfoutjes en dat kostte de nodige punten. Grote fouten echter maakte hij niet en hij hield zich prima staande tussen het olympisch turngeweld.

Strijd
Het was geweldig spannend, vooral de strijd om de medailles. Wie had vooraf gedacht dat Uchimura het zo moeilijk zou krijgen? Pas op het laatste toestel toen Verniaiev nog bijna een vol punt voorsprong had, bracht Uchimura’s rekoefening de beslissing.
Ook het brons werd stevig bevochten. Whitlock stond de hele wedstrijd op deze voor hem zo felbegeerde plaats, maar werd dicht op de hielen gezeten met enorm kleine marges van duizenden van punten.
Bart intussen draait zijn wedstrijd rustig door. Hij maakt nergens grote fouten en doet het hartstikke goed. Hij eindigt op een prachtige 15e plaats met een totaalscore van 87.598 punten.

(ringen 14.633; sprong 14.700; brug 13.300; rek 14.566; vloer 14.666; voltige 14.733)

Olympisch turnpodium:

1. Uchimura 92.365

2. Verniaiev 92.266

3. Whitlock 90.641

Op ringen verbetert Bart zijn score van de kwalificatie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.