Bart Deurloo gaat voor zijn zesde NK-titel

foto: Rotterdam Topsport

Ridderkerk – Bart Deurloo zal volgende week bij het NK turnen in Rotterdam zijn Nederlandse titel in de meerkamp verdedigen. Bij de dames is titelverdedigster Vera van Pol afwezig. Zij herstelt nog van een enkelblessure. De strijd om de titel bij de dames ligt daardoor open voor diverse routiniers, debutanten en turnsters die hun comeback op het nationale podium maken.

In Ahoy zullen onder andere EK-finalistes Sanna Veerman en Tisha Volleman aan de start verschijnen. Ook Naomi Visser, die afgelopen weekend nog goud greep bij de Flanders International Team Challenge, komt in actie ter voorbereiding op haar deelname aan de European Games. 

Oranje-turnsters Sara van Disseldorp, Vera Jonker en Laura de Witt maken hun NK-debuut bij de senioren. Laatstgenoemde bereidt zich net als Visser voor op de European Games. Voor Elze Geurts staat het NK in het teken van de voorbereiding op de Universiade. 

Lieke Wevers en Mara Titarsolej zullen in Ahoy na lange afwezigheid weer terugkeren op het nationale podium en zullen beide een meerkamp draaien. Afgelopen weekend turnde Wevers nog naar een vijfde plaats bij de Flanders International Team Challenge. 

Heren

Bij de heren verdedigt Bart Deurloo zijn Nederlandse titel in de meerkamp. De turner van O&O Zwijndrecht won de titel eerder al in 2018, 2017, 2016, 2014 en 2012. In de meerkamp krijgt hij onder andere concurrentie van Casimir Schmidt, die tijdens het EK nog twaalfde werd in de meerkampfinale. Naast Deurloo en Schmidt komt onder andere ook eerstejaars senior Jermain Grunberg in actie op de meerkamp.

Kernteamturners Bram Louwije (voltige), Bram Verhofstad (vloer, voltige), Rick Jacobs (vloer, ringen, sprong), Frank Rijken (voltige, brug) en Epke Zonderland (rekstok op zondag) turnen slechts een of meerdere toestellen. EK-ganger Michel Bletterman komt tijdens het NK niet in actie. 

Programma NK

De Nederlandse kampioenschappen  vinden plaats op 22 en 23 juni in Ahoy Rotterdam. De meerkampwedstrijd vindt plaats op zaterdag, de toestelfinales zijn op zondag.

Naast het turnen vinden ook de NK’s van het trampolinespringen, acrogym, jazzdans, ritmische gymnastiek, groepsspringen en urban dance en showdance plaats. Het volledige programma is via deze link te vinden: https://dutchgymnastics.nl/evenementen/dutch-gymnastics-the-finals

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.