Drukke tijden voor Bart Deurloo

BEEKBERGEN – Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de Oranjeselectie voor 2019 bekendgemaakt. De selectie bestaat uit een kern- en instroomteam. 

Het kernteam bestaat uit Michel Bletterman, Bart Deurloo, Rick Jacobs, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Epke Zonderland. 

Tim Goedkoop, Jerman Grunberg, Wesley de Haas, Luuk Huernink, Loran de Munck en Lars Vos zijn opgenomen in het zogenaamde Oranje instroomteam. Grunberg, De Haas, Huernink en Vos kwamen afgelopen jaar nog in actie bij het EK voor junioren en stromen dit jaar door naar de senioren.

Turners uit het instroomteam hebben de mogelijkheid om eventueel door te stromen naar het kernteam.

2019 staat voor de Nederlandse turners vooral in het teken van kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Tijdens de wereldkampioenschappen in Stuttgart (oktober 2019) worden de Olympische tickets verdeeld. De Nederlandse ploeg moet dan bij de top twaalf eindigen om een teamticket naar Tokyo veilig te stellen. 

In aanloop naar de wereldtitelstrijd nemen de Nederlandse turners deel aan de Europese kampioenschappen en een aantal World Cup wedstrijden. 

Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Epke Zonderland zullen daarmee het spits afbijten: zij komen eind februari in actie tijdens de wereldbeker in Melbourne. 

Bart Deurloo zal in actie komen tijdens de diverse World Cups. 
De meerkamp World Cups vinden plaats op:

02-03-2019 – American Cup, Greensboro (USA)
16-03-2019 – EnBW DTB Pokal, Stuttgart (GER)
23-03-2019 – FIG All-Around World Cup, Birmingham (GBR)
07-04-2019 – FIG All-Around World Cup, Tokyo (JPN)

Bart heeft sportieve keuzes moeten maken. Na vier All Around wedstrijden deelnemen aan de EK in Polen is niet te realiseren en zeker niet verantwoord.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.