Net geen finaleplaats voor de Nederlandse herenturners bij de Team Challenge in Stuttgart

Vandaag zijn de mannen van Nederland in actie gekomen tijdens de Team Challenge in Stuttgart.

foto: Danielle Kuikman

In de Porsche Arena in Stuttgart kwamen vandaag Bart Deurloo, Anthony van Assche, Michel Bletterman, Casimir Schmidt en Bram Verhofstad in actie namens Nederland. Dit vijftal eindige als zevende in de teamwedstrijd en heeft daarmee de finale van morgen niet gehaald. Alleen de beste zes teams kunnen in actie komen in de finale. Als eerste in deze kwalificatie eindigde Japan, gevolgd door Duitsland en op de derde plek Zwitserland.

De Nederlanders haalden in totaal 243.650 punten en misten daarmee net de finale. Bart Deurloo haalde op rek nog wel de eerste plek van het deelnemersveld met 14.750 punten, op vloer een 2e en op sprong een derde plaats.

Het tweede team van Nederland kon helaas niet compleet aan de kwalificatie beginnen door blessures en ziekte. Hierdoor werd niet een volledige wedstrijd op alle onderdelen geturnd, waardoor het totaal aantal punten achterbleef en het team op de 16de plek eindigde.

Bondscoach Bram van Bokhoven is tevreden met wat hij gezien heeft vandaag. ‘Er waren nog redelijk wat fouten vandaag, maar dat is op dit moment nog aanvaardbaar gezien de opbouw richting de EK in april, we weten waar we aan moeten werken.’  ​De turners richten zich nu op de kwalificatie volgend weekend, zondag 26 maart, in Tilburg.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.