Succesvolle World Cup voor Bart in Parijs

PARIJS – Turners Bart Deurloo en Epke Zonderland hebben bij de World Cup in Parijs zilver en goud gewonnen aan het onderdeel rekstok.

Zonderland behaalde 14,800 punten (6,4 D-score) voor zijn oefening met twee vluchtcombinaties (de Cassina-Kovacs en de Kolman-Gaylord 2). Daarmee bleef hij Bart Deurloo met 14,75 punten (6.3 D-score) nipt voor. Deurloo turnde een erg strakke oefening met onder andere een Kovacs-Cassina combinatie. Het brons was uiteindelijk voor de Japanner Yusuke Tanaka (14,450). Een erg goede opsteker voor de twee Nederlandse turners zo vlak voor de WK.

Zonderland werd na een redelijke oefening op het onderdeel brug zesde (13,700). De finale aan dat onderdeel werd gewonnen door Olympisch brugkampioen Oleg Verniaiev die 15,250 punten scoorde.

Olympisch kampioene Sanne Wevers kon zichzelf op balk geen verjaardagscadeautje geven. Wevers begon haar finale-oefening sterk, maar moest het toestel verlaten na haar drievoudige pirouette. Ze vervolgde haar oefening vervolgens goed en scoorde 12,900 punten. Wevers eindigde op plek vijf in deze finale. Het goud op balk werd gewonnen door de Roemeense Larisa Iordache (14,200).

Bram Verhofstad miste op het onderdeel vloer een podiumplaats. Verhofstad turnde een goede oefening maar eindigde met een score van 14,050 punten op de vierde plaats. Het goud op dat toestel ging naar Jorge Vega Lopez uit Guatemala. Hij kwam tot 14,350 punten.

Op voltige eindigde Bart Deurloo op de achtste en laatste plaats. Door een val behaalde hij 13,100 punten. Het goud op dat toestel ging naar de Japanner Takaaki Sugino. Hij turnde 15,200 punten bij elkaar.

We kijken terug op een erg succesvolle laatste wedstrijd zo vlak voor het vertrek richting Montreal voor de WK. Maandag 25 september zal de Nederlandse delegatie afreizen richting Canada. Hoe de WK vanuit Nederland het beste te volgen is, wordt later bekend gemaakt.

Bron: KNGU

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.