Meerkamp titel voor Bart Deurloo

Casimir Schmidt (Links), Bart Deurloo (midden), Boudewijn de Vries (rechts)

Casimir Schmidt (Links), Bart Deurloo (midden), Boudewijn de Vries (rechts)

Bart Deurloo is zaterdag voor de tweede keer in zijn loopbaan als senior Nederlands kampioen op de meerkamp geworden. De 23-jarige Ridderkerkse turner van O&O/TAG Zwijndrecht kwam in Ahoy tot de winnende score van 89,00 punten. “Ik kwam hier om kampioen te worden en dat is gelukt” sprak hij na de wedstrijd.

Deurloo was na afloop zeer tevreden over zijn optreden in Rotterdam. Het was de turner al snel duidelijk dat hij de Nederlandse titel zou veroveren. “Ik had al naar de anderen gekeken en had ook al 89 punten. Daar zou niemand aan gaan komen.” 89 Punten was de hoogste score voor een Nederlander ooit, maar dat zat er al lang aan te komen volgens hem.  “Ik maakte steeds een foutje en dat scheelt
meteen.”

Op zondag werden de toestelfinales gehouden en wist Deurloo ook nog kampioen op paard-voltige te worden. Bij brug en rek moest hij Epke Zonderland voor zich laten gaan en kreeg het zilver omgehangen.

De turner van O&O/TAG Zwijndrecht kon voorafgaand aan het toernooi in Ahoy terugkijken op een geslaagd EK, maar had in de vier weken daarna een wat mindere periode. “Dit was weer een belangrijke test, maar heel Nederland wist wel dat ik allround het hoogst kan scoren. Het EK was wel oké, maar had gewoon tweede moeten worden. Nadien heb ik qua oefeningen inderdaad weinig gedaan, maar ik zie dat het eraan komt.”

Deurloo gaat binnenkort weer in voorbereiding op de WK. “Met deze score zou ik internationaal vijfde of vierde worden. Misschien zelfs wel derde. Ik ben nu niet topfit, maar werk met veel vertrouwen naar het WK toe.” Over zijn doelstelling op de WK in oktober is hij duidelijk: “Het halen van de toestelfinale op het rek en de allround finale.”

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.